Често задавани въпроси – FAQ

Често задавани въпроси (FAQ’s)

 • Имам ли нужда от уеб сайт?

  Без значение какво правите, дали притежавате магазин, или предлагате фризьорски услуги или какъвто и да е вид услуги, вашият бизнес се нуждае от уеб сайт.
  Днес клиентите проучват всички опции чрез търсачки като Google. 87% от потребителите първо търсят в интернет за даден продукт или услуга. Това не е само при електронната търговия. Включва и клиенти, които предпочитат да пазаруват или получават услуги на физически места, но които използват Google или други търсачки, за да се информират за своите покупки или услуги. Ако бизнесът ви не бъде видим при търсенията, може никога да не ви открият.
  Има два вида категории при бизнес уеб сайтовете. Сайтовете с цел презентация информират аудиторията кои сте вие, а платформите за електронна търговия ви позволяват да продавате в уеб пространството.

 • Ще бъде ли моят уебсайт адаптивен за мобилни устройства?

  Да, вашият уебсайт е адаптивен за мобилни устройства.
  Вече всеки има смартфон или таблет, мобилните устройства революционизираха начина, по който хората комуникират и търсят информация. Потребителите на смартфони в много части на света са повече от потребителите на настолни компютри и лаптопи, така че е вероятно посетителите на вашия уебсайт да използват мобилно устройство. Следователно е наложително да има адаптивен към мобилни устройства респонсив уебсайт.

 • Каква платформа използвате за изграждане на моя уебсайт?

  EDS Design използва WordPress, която е най-популярната, удобна за ползване, мощна и преди всичко адаптивна система за управление на съдържанието в света, като над една трета от уебсайтовете по света се изградени на WordPress, признат за стандарт при създаването на уебсайтове. Освен това WordPress е с отворен код, така че е безплатен за използване с лесен за управление административен панел.

 • Какво е малък уебсайт?

  Малък или презентационен уеб сайт е сайт, с цел презентация представят на света и вашите клиенти вашия бизнес и това, с което се занимавате вие. Сайтът ви трябва да информира аудиторията относно продуктите или услугите, които предлагате, да представя някаква информация за компанията ви и да включва основна информация, като начини за свързване чрез страница за контакт. Може да видите цената за изработване на малък сайт ТУК.

 • Какво е One Page уебсайт?

  Това е същото като малък или презентационен уеб сайт, но цялата информация е поднесена на потребителя на една страница, той няма под страници, защото цялата информация от която се нуждае потребителя е пред очите му. Ако имате ограничен бюджет може да започнете с One Page сайт, вижте цената ТУК.

 • Какво е малък онлайн магазин?

  Малкият онлайн магазин позволява да продавате между 1 и 200 продукта ± 50
  Онлайн магазин имат всичко, което малките и презентационните сайтове имат, но ви позволява да продавате продуктите си на вашия сайт. Управлението на магазин за електронна търговия може да бъде основния тласък, от който се нуждае бизнес ви. Клиентите ви могат да живеят навсякъде, а онлайн магазинът ви позволява да разраснете бизнеса си извън пределите на един единствен град. Може да видите цената за изработване на малък онлайн магазин ТУК.

 • Може ли да изработите сайт с различни параметри от предлаганите пакети?

  Да, EDS Design, предлага изработване на сайт по зададени параметри от клиента, само трябва да се свържете с нас ТУК

 • Каква е цената за изработване на сайт?

  Цената на всеки уеб сайт, се определя спрямо сложността, функционалността и дизайна му, EDS Design е специализирана в изработване на малки сайтове на ниски цени, но ако желаете нещо различно от предлаганите от нас пакетни предложения не се колебайте да се свържете с нас тук.

 • Какво е хостинг и трябвали да плащам за него?

  Хостинг, е сървъра на който се намира вашият уеб сайт, EDS Design работи с най добрите доставчици на уеб хостинг услуги в България, Jump.bg и Superhosting.bg. Избора и закупуването на хостинг е едно от първите неща които трябва да направите, те се предлагат на абонаментен принцип. В нашите предложения за изработване на уеб сайт е включен хостинг за една година, след изтичане на една година Вие ще трябва да поемете разходите по подновяване на хостинг услугата. Ако не знаете към коя компания за хостинг услуги да се насочите, то наш експерт ще ви помогне в избора Ви.

 • Какво е домейн и трябвали да плащам за него?

  Домейнът е името и адреса на вашият уеб сайт, който потребителя, изписва в адресната лента на браузъра, за да посети вашият уеб сайт. Домейнът както хостинга е абонаментна услуга която може да закупите, за не по малко от една година. EDS Design предлага безплатен домейн в областта .com/.net/.eu ако изберете вашият сайт да се хоства на сървърите на Jump.bg, след изтичане на една година Вие ще трябва да поемете разходите по подновяване на домейна.

 • Мога ли да използвам друг хостинг вместо предлагания от вас?

  Разбира се! Можете да използвате всяка уеб хостинг компания, за да хоствате вашия уеб сайт, създаден от EDS Design, стига сървърите им да отговарят на изискванията, препоръчани от WordPress. В този случай трябва да имате и домейн към същата компания.

 • Може ли да се добавят нови функционалности на вече готов сайт?

  Да, на всеки готов сайт, може да се добави нова функционалност и доработки по Ваше желание. Когато бизнесът Ви се разрасне и имате нужда от нова функционалност на сайта, тя може да се добави или да заявите такава при предварителният разговор за изработване на сайта.

 • Предлагате ли поддръжка след изработването на сайта?

  Да, след изработване на всеки сайт ние предлагаме поддръжка на готовите сайтове. Но ако мислите че може да се справите сами, можем да ви предложим обучение за работа с административния панел на сайта.

 • Изисква ли се предварително плащане?

  При сключване на договор, за изработване на уеб сайт клиента заплаща 50% от цената за изработване на неговия сайт, изключение прави само изработване на One Page уебсайт, при него се плаща 100% цената за изработка.

 • Какви плащания приемате?

  EDS Design прима плащане по банков път и в краен случай в брой, за всяко плащане се издава фактура по ЗДДС. Всички цени обявени на сайта са без ДДС и могат да варират според индивидуалните изисквания на клиента за изработване на неговия сайт.

Свържете се с нас ако не намирате вашия въпрос или отговор.